Zorg dat je alles meet in jouw Marcando webshop!

28-10-2017

Is je Marcando webshop (bijna) klaar om gelanceerd te worden? Vergeet zeker volgende tools niet in te stellen of aan te passen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de werking van je webshop. Je kan ook opvolgen hoe goed jouw webshop scoort in Google. Met Marcando krijg je heel wat vrijheid om verschillende functionaliteiten in te stellen en om de webshop te optimaliseren voor zoekmachines.

Zo kan je heel eenvoudig volgende tools instellen en activeren:

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google Search Console en Bing Webmaster Tools.

Meet alles op uw webshop dankzij Google Analytics

Met Google Analytics, een gratis product van Google, gebruik je een schitterend meetsysteem om verschillende statistieken van je webshop te op te volgen. Zo hou je bij vanwaar de bezoeker, jouw klanten, komen als ze jouw webshop bezoeken. Wat zijn de meest bekeken pagina's? En wat zijn de meest verkochte producten? Dit zijn slechts enkele vragen waar je een antwoord op krijgt dankzij Google Analytics

Ga naar Google Analytics, meld je aan of registreer je gratis. Maak jouw nieuwe website aan en geef in het CMS je Universal Analytics (UA) code in. Vanaf dat moment worden heel wat zaken gemeten.

Voeg zelf extra tags toe via Google Tag Manager

Google uw vriend zou je denken. Ze bieden namelijk verschillende gratis producten aan die het leven van een webmaster heel erg vergemakkelijken. Dankzij Google Tag Manager kan je heel eenvoudig, snel en zelf externe tags toevoegen aan jouw webshop. Hiervoor heb je onze hulp niet meer nodig.

Bvb: HotJar, Tawk.to, Facebook Pixel, ...

Het grote voordeel van Google Tag Manager (GTM) is dat de website sneller laadt als de tags/script worden ingeladen via GTM in plaats van een rechtstreekse integratie op de webpagina.

Ga naar Google Tag Manager, meld je aan of registreer gratis en maak jouw nieuwe website aan. Na het aanmaken van een account krijg je een GTM code. Deze kan je eenvoudig ingeven in het CMS.

PS: we raden je aan om Google Analytics ook via Google Tag Manager toe te voegen aan je webshop.

Hoe goed scoort jouw webshop in Google & Bing?

De grootste zoekmachine in België is Google, maar je mag Bing ook niet vergeten. Met Google Search Console (GSC) en Bing Webmaster Tools (BWT) bieden respectievelijk Google en Microsoft gratis tools aan waarmee u de aanwezigheid van uw site in de zoekresultaten kunt bijhouden en controleren.

Dankzij deze tools krijg je meer inzicht hoe zoekmachines jouw webshop ervaren, bepaalde posities opvolgen, foutmeldingen die Google krijgt opvolgen, … Je wilt gevonden worden op het internet? Dan gaan deze tools je hierbij helpen.

Ga naar Google Search Console en Bing Webmaster Tools, meld je aan of maak een gratis account aan en voeg je website toe. In het CMS kan je nadien de juiste trackingcode toevoegen.

Contacteer ons


testafbeelding
Get your shop online

Marcando geeft uw online verkoop een boost met een instapklaar webshop platform

Demo aanvragen

Lees onze populaire blogberichten!

10-12-2021
Algemeen

Snel jouw webshop maken

Start in geen tijd met het verkopen van jouw producten

Lees meer
05-02-2021
Algemeen

Zo scoort je webshop hoger in Google - Webshop SEO tips

Hoger scoren in Google met je webshop? Gevonden worden door jouw klanten? Dankzij deze tips scoort jouw webshop hoger in de zoekresultaten.

Lees meer
24-01-2020
Algemeen

Het wordt online verkoop of geen verkoop

B2B-klanten rekenen op uw e-commerce

Lees meer
05-03-2019
Algemeen

Gratis live chat toevoegen aan jouw Marcando webshop

Een live chat toevoegen aan jouw webshop biedt tal van voordelen. Volg deze stappen om ook een gratis live chat toe te voegen.

Lees meer
06-06-2018
Algemeen

Gratis afbeeldingen voor je webshop - de ultieme lijst

Legaal foto's of afbeeldingen gebruiken voor op je webshop of in je nieuwsbrief? Vind de perfecte gratis foto via deze websites.

Lees meer
29-10-2017
Algemeen

E-commerce Xpo 2017

Ontmoet Marcando op de E-commerce Xpo in Kortrijk op 6 & 7 November, stand 117

Lees meer