Gratis afbeeldingen voor je webshop - de ultieme lijst

06-06-2018

De geschikte foto vinden voor op jouw webshop / website of voor in je nieuwsbrief is veelal geen eenvoudige opdracht. Veel marketeers nemen foto's van andere websites om ze zelf te gebruiken. Maar dit is niet altijd legaal en kan soms tot boetes lijden. Zomaar zoeken in Google afbeeldingen is geen goed idee. Dankzij onderstaande websites kan je gratis foto's vinden die je wel mag gebruiken.

Waarom afbeeldingen gebruiken?

Het is misschien evident om afbeeldingen te gebruiken in de communicatie naar (potentiële) klanten. Maar we geven toch nog eens enkele goede redenen om zelf ook afbeeldingen te gaan gebruiken.

 • Trek de aandacht van je bezoekers
  Een foto zegt meer dan 1.000 woorden. Maak hier dan ook gebruik van en trek de aandacht van je lezer.
 • Benadruk de emotie van je verhaal
  Dankzij afbeeldingen of foto's kan je de emotie van je artikel of je bericht benadrukken. Het verduidelijk de communicatie naar je lezer.
 • Maak je content luchtig
  Lange teksten zonder veel witruimte zijn vermoeiend. Maak je content luchtiger door gebruik te maken van foto's. Het maakt het aangenamer om je content te lezen.
 • Straal professionaliteit uit
  Het gebruik van foto's zorgt voor een professionele uitstraling van jouw website of nieuwsbrief. Zorg wel dat je goede / kwaliteitsvolle afbeeldingen gebruikt.

Nu ook jij overtuigd bent om afbeeldingen te gebruiken in je communicatie, is het de vraag welke afbeeldingen je mag gebruiken.

Waar vind ik gratis foto's?

Er zijn verschillende sites waar je terecht kan voor gratis foto's.

Pixabay

Eén van onze favoriete databases voor gratis foto's is Pixabay.com. De website is vertaald in het Nederlands en laat u zoeken op foto's en ook op kleur. Heb je een gepaste foto gevonden? Dan kan je hem downloaden zonder te registreren.

Pexels

Pexels is één van de meest recenste websites waar je gratis foto's kunt downloaden. Ze hebben een enorme keuze aan kwalitatieve foto's die je zomaar mag gebruiken. Zonder registratie kan je ook foto's en afbeeldingen downloaden.

FreeImages

FreeImages.com is ook een Nederlandstalige website waar je een groot aanbod krijgt aan foto's. Ze beschikken over goede zoek- en filtermogelijkheden.

Unsplash

Misschien één van de meest gekende websites is Unsplash. Kwaliteitsvolle gratis afbeeldingen en foto's die je voor elk project kan gebruiken.

Extra tip - gebruik je eigen foto's

Foto's die je zelf getrokken hebt die mag je natuurlijk gebruiken. Aangezien jij de auteur bent, beslis je zelf of je ze gebruikt.

Vind je toch niet de geschikte foto? Er zijn ook websites waar je betalende stockfoto's kunt terugvinden. Zoals Shutterstock.com, istockphoto.com, Adobe Stock, ...

Contacteer ons


testafbeelding
Get your shop online

Marcando geeft uw online verkoop een boost met een instapklaar webshop platform

Demo aanvragen

Lees onze populaire blogberichten!

10-12-2021
Algemeen

Snel jouw webshop maken

Start in geen tijd met het verkopen van jouw producten

Lees meer
05-02-2021
Algemeen

Zo scoort je webshop hoger in Google - Webshop SEO tips

Hoger scoren in Google met je webshop? Gevonden worden door jouw klanten? Dankzij deze tips scoort jouw webshop hoger in de zoekresultaten.

Lees meer
24-01-2020
Algemeen

Het wordt online verkoop of geen verkoop

B2B-klanten rekenen op uw e-commerce

Lees meer
05-03-2019
Algemeen

Gratis live chat toevoegen aan jouw Marcando webshop

Een live chat toevoegen aan jouw webshop biedt tal van voordelen. Volg deze stappen om ook een gratis live chat toe te voegen.

Lees meer
29-10-2017
Algemeen

E-commerce Xpo 2017

Ontmoet Marcando op de E-commerce Xpo in Kortrijk op 6 & 7 November, stand 117

Lees meer
28-10-2017
Algemeen

Zorg dat je alles meet in jouw Marcando webshop!

Maak gebruik van deze gratis tools om alles te meten in jouw webshop en om beter gevonden te worden!

Lees meer